Webbläsare som stöds

Surfa säkert kontrollerar bara webbplatser i Google Chrome, Firefox och Yandex Browser (Android 7.0 eller senare krävs).

Den här funktionen kanske också fungerar med förinställda webbläsare på en del enheter, exempelvis Samsung Internet på Samsung-enheter och Huawei Browser på Huawei-enheter. Andra webbläsare stöds inte.

På grund av tekniska begränsningar kanske inte Surfa säkert upptäcker alla skadliga webbplatser som du öppnar i Yandex Browser. Vi arbetar för närvarande på att övervinna dessa begränsningar och få funktionen att fungera på samma sätt som i andra webbläsare som stöds.

Om du vill använda Surfa säkert när du använder internet ska du ställa in Chrome, Firefox eller Yandex Browser som standardwebbläsare.

När Surfa säkert är aktiverat kontrollerar det automatiskt standardwebbläsaren. Om en av de webbläsare som stöds inte är inställd som standardwebbläsare, uppmanar appen dig att ändra standardwebbläsaren till en som stöds.

Om du inte vill ändra standardwebbläsaren så öppnar du en av de webbläsare som stöds separat för att kunna använda personliga data säkert på internet. Du kan starta en webbläsare som stöds via avsnittet Alla funktioner i Kaspersky-appen genom att trycka på Surfa säkert > Öppna webbläsare eller genom att trycka på webbläsarappen på enhetens appmeny.

På Huawei-enheter utan Googles tjänster ställer du in Huawei Browser som standardwebbläsare om du vill använda Surfa säkert.

Hur man ställer in standardwebbläsaren